RDD (Rugby Development Days)

RDD staat voor Rugby Development Days wat simpel vertaald Rugby Ontwikkelings Dagen betekent. In het district Oost organiseert Rugby Academy Oost in opdracht van Rugby Nederland deze dagen. Rugby Academy Oost is een Regionaal Training Centrum (RTC).

Rugby Nederland is verantwoordelijk voor het plannen van de data. Het maken van het programma en het verspreiden van het programma.

Rugby Academy Oost is verantwoordelijk voor de uitvoering van het programma. Daarnaast stimuleert zij de clubs om mee te doen, zorgt zij voor een trainer vanuit de Academy per locatie en meet de kwaliteit.
De inschrijvingen verlopen ook via Rugby Academy Oost en daarnaast zorgt zij voor informatie aan spelers en ouders over talentontwikkeling door deelname aan de Rugby Academy en doorstroom richting Nationaal Training Centrum (NTC) en de jeugdselecties.

Aan de clubs wordt gevraagd om het programma te stimuleren en spelers uit te nodigen om deel te nemen. Daarnaast leveren de clubs assistent trainers (in opleiding).

Zie ook de RDD pagina bij Rugby Nederland: https://www.rugby.nl/page/rugby-development-dagen

Visie

Wij willen spelers en teams vaardigheden geven om rugbysituaties snel te herkennen en adequaat te reageren op de tegenstander. De spelers passen de vaardigheid toe om de geboden ruimte te gebruiken. Spelers ontwikkelen snelheid in denken en handelen.
Wij willen creatieve spelers opleiden en ze de vrijheid geven om adaptief te spelen waardoor zij verantwoordelijkheid nemen en bereid zijn initiatief te nemen.

Voor de training betekent de visie dat wij werken vanuit eenvoudige tot meer complexe situaties. De relatie met de spelers is gebaseerd op respect en vertrouwen.

Doel

RDD heeft een aantal doelen. Hieronder een korte beschrijving van de doelen die gesteld zijn.

Ontwikkelen van spelers en trainers staat centraal op de RDD’s. In drie dagen kan je van een speler of trainer geen internationale topper maken. Wel is het mogelijk om de spelers en trainers een nieuwe vaardigheid aan te leren.

Vanuit het ontwikkelen van spelers en trainers willen we ze enthousiast maken om meer te gaan trainen en de ambitie te laten groeien om zich te ontwikkelen tot een speler voor Oranje en/of een toptrainer.

Als de spelers enthousiast zijn en zich willen ontwikkelen richting de (jeugd)selecties moeten ze meer en beter gaan trainen. Dit is mogelijk op Rugby Academy Oost en daarom is het derde doel talentvolle spelers identificeren. Wanneer de spelers doorstromen naar U16/Junioren, kunnen ze uiteindelijk via de RDD’s geselecteerd worden voor Jong Oranje. RDD is de primaire manier om in een jeugdselectie te komen.

Inhoud

Elke RDD-dag heeft een apart thema waar de aandacht aan wordt gegeven. Deze zullen nog bekend worden gemaakt.

Contact

Stuur ons een bericht. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search