Rugby Nederland heeft informatie over het fantastische RDD 4 toernooi van 17 maart gepubliceerd!

Het doel van RDD 4 is om geselecteerde regiospelers te laten spelen tegen andere regionaal geselecteerde spelers, waardoor ze ervaring op doen om op een hoger niveau een toernooi te spelen. Daarnaast is het ook bedoeld om ervaring op te doen en leerzame wedstrijden te spelen tegen gemotiveerde tegenstanders, dit toernooi kent daarom alleen maar winnaars. Er zal per leeftijdscategorie de meeste ontwikkelde speler worden gekozen. De uitreiking daarvan zal voorafgaand aan de interland plaatsvinden, in het stadion.

De belangrijkste zaken op een rijtje:

SPELREGELS

Bij de mini’s wordt er gespeeld volgens het de huidige mini regels. Ter aanvulling op deze regels zullen er een tweetal experimentele regels worden toegevoegd voor dit toernooi:

  • De speler mag op elke plek van het veld de bal vanuit de hand kicken. Als de bal op de grond ligt mag de bal niet gekickt worden.
  • Er wordt gespeeld met een uncontested line-­out, het verdedigende team moet met 4 spelers op 5 meter afstand staan en mogen pas oplopen als de aanvallende partij na de ingooi in komt lopen of de bal speelt naar de scrum-­half.
  • Bij de Cubs blijven de huidige spelregels van toepassing.
  • Er mag bij alle categorieën worden door gewisseld.

Link: Spelregels van de jeugd.

INTERLAND

Aangezien de interland Nederland – Tsjechië op de planning staat (kick off om 15:00uur) is het NCRA gesloten. Deelnemers van RDD 4 krijgen toegang.

Ouders en andere geïnteresseerden kunnen online kaarten kopen (op rugby.nl €10, aan de deur €12,50 alleen te pinnen).

MINI’S

Aanmelden: vanaf 9.45 uur in clubhuis van AAC (de teammanagers van de teams melden hun team aan).

Start wedstrijden: 10.15 uur

De mini’s spelen 12 tegen 12, met maximaal 18 spelers per team. Voorafgaand aan het toernooi wordt het wedstrijd schema verstrekt. Het schema geeft de aanvangstijden en het speelveld aan.

De mini’s spelen per wedstrijd 12 minuten. De velden van de eerste jaars mini’s zullen worden uitgezet op de velden van Ascrum op het sportpark. De tweede jaars mini’s zullen worden uitgezet op het Panthers veld.

CUBS

Aanmelden: vanaf 9.30 uur in clubhuis AAC (de teammanagers van de teams melden hun team aan).

Start wedstrijden: 10.00 uur

De cubs spelen 15 tegen 15, met maximaal 22 spelers per team. Voorafgaand aan het toernooi wordt het wedstrijd schema verstrekt. Het schema geeft de aanvangstijden en het speelveld aan.

De cubs spelen per wedstrijd 15 minuten. De velden van de eerste jaars cubs zullen worden uitgezet op het AAC veld, de tweede jaars cubs op veld 21 & 22 op het sportpark.

Contact

Stuur ons een bericht. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search