Rugby Nederland heeft informatie over het fantastische RDD 4 toernooi voor U12 (Mini’s) van 19 mei gepubliceerd!

Het doel van RDD 4 is om geselecteerde regiospelers te laten spelen tegen andere regionaal geselecteerde spelers, waardoor ze ervaring op doen om op een hoger niveau een toernooi te spelen. Daarnaast is het ook bedoeld om ervaring op te doen en leerzame wedstrijden te spelen tegen gemotiveerde tegenstanders, dit toernooi kent daarom alleen maar winnaars. Er zal per leeftijdscategorie de meeste ontwikkelde speler worden gekozen. De uitreiking daarvan zal voorafgaand aan de interland plaatsvinden, in het stadion.

De belangrijkste zaken op een rijtje:

SPELREGELS

Bij de mini’s wordt er gespeeld volgens de huidige mini regels. Ter aanvulling op deze regels zullen er een tweetal experimentele regels worden toegevoegd voor dit toernooi:

  • De speler mag op elke plek van het veld de bal vanuit de hand kicken. Als de bal op de grond ligt mag de bal niet gekickt worden.
  • Er wordt gespeeld met een uncontested line-­out, het verdedigende team moet met 4 spelers op 5 meter afstand staan en mogen pas oplopen als de aanvallende partij na de ingooi in komt lopen of de bal speelt naar de scrum-­half.
  • Er mag bij alle categorieën worden door gewisseld.

Link: Spelregels van de jeugd.

MINI’S

Aanmelden: vanaf 9.00 uur in clubhuis van AAC (de teammanagers van de teams melden hun team aan).

Rugby Academy Oost is aanwezig (te herkennen aan de vlaggen). Iedereen die meedoet vanuit Oost omgekleed (!) verzamelen bij deze vlaggen uiterlijk (!) 09:30 (houd a.u.b. rekening met onverwachte verkeerssituaties).

Start wedstrijden: 10.00 uur

De mini’s spelen 12 tegen 12, met maximaal 18 spelers per team. Voorafgaand aan het toernooi wordt het wedstrijd schema verstrekt. Het schema geeft de aanvangstijden en het speelveld aan.

De mini’s spelen per wedstrijd 12 minuten. De velden van de mini’s zullen worden uitgezet op de velden van AAC, Ascrum en in het stadion.

OVERIGE ZAKEN
  • Denk aan voldoende eten en drinken!
  • Catering te gebruiken in clubhuis AAC.
  • Passende kleding (ook warme kleding voor het wachten).
  • Omkleden en douchen mogelijk bij AAC (tassen mee naar het veld).
  • Speelshirts zijn aanwezig (diverse teamkits van deelnemende clubs).
  • Graag sokken van jouw eigen club dragen!

En denk ook aan het belangrijkste…HAVE FUN!!!

Contact

Stuur ons een bericht. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search