Rugby Academy Oost

Rugby Academy Oost is de 6e Rugby Academy van Nederland.

Talentvolle jeugdspelers kunnen in aanmerking komen voor een Rugby Academy. Talentvolle spelers die toegelaten worden tot een Rugby Academy trainen dagelijks bijna 2 uur. De trainingen worden verzorgd door (inter)nationale trainers die zelf ervaring hebben gehad met toprugby.

Trainingen

De trainingen zijn gericht op het verder ontwikkelen van de basis- vaardigheden (passen, vangen en tackelen) en het opbouwen en vergroten van kracht en conditie. De trainingen worden verzorgd door gespecialiseerde trainers.
Er worden ook algemene sportvaardigheden bijgebracht en theorielessen verzorgd waarbij spelregels en tactiek besproken worden.
Tenslotte wordt er in het winterprogramma aandacht besteed aan voeding door diëtisten. In het programma is dagelijks een fysiotherapeut aanwezig om spelers individueel te begeleiden.

Trainingskampen

Naast de dagelijkse trainingen, worden er ook trainingskampen georganiseerd in binnen- en buitenland (België, Duitsland, Wales en Frankrijk). De trainingskampen zijn in eerste instantie bedoeld om te trainen en wedstrijden tegen buitenlandse teams te spelen.

Rugbycarrière

Spelers in een Rugby Academy kunnen tot hun 18de jaar in de Academy blijven (eind VWO). Hierna zijn er meerdere mogelijkheden om als topsporter de rugbycarrière voort te zetten. Sommige spelers kiezen om naar een top (studenten) club te gaan, andere spelers kiezen ervoor om naar het Nationaal Trainings Centrum (NTC) in Amsterdam te gaan. Tenslotte kiest een aantal spelers voor een internationale carrière. Rugby Nederland Academies hebben inmiddels 14 spelers afgeleverd aan het internationale rugby. Twee spelers zijn momenteel actief in het semiprofessionele rugby in Frankrijk en 12 spelers trainen en spelen in Zuid-Afrika.

NLHerenXV
Contact

Stuur ons een bericht. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search